Μάιος 2014

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ, ΚΑΤΑΡΑ η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ?

Δωδεκα Τουρκοι καταδρομεις, πατησαν εκεινο το μοιραιο βραδυ της 31ης Ιανουαριου το ποδι τους στα Ελληνικα Ιμια. Αυτοι πυροβολησαν κατα του Ελληνικου ελικοπτερου και αυτοι μονοι ηξεραν τις μυστικες διαταγες του Τουρκικου Υπουργειου Στρατιωτικων.
Οι εννεα απο αυτους, σκοτωθηκαν 17 ημερες μετα, απο πτωση του ελικοπτερου που επεβαιναν.Τοτε πολλοι μιλησαν περι "Θειας Δικης".
Ο 10ος της παρεας, ο Ζεκιν Ζεν, σταλθηκε σε αποστολη στη Γεωργια με στρατευματα του ΟΗΕ. Εκει γνωρισε τη Γεωργιανη γυναικα του και μερικα χρονια μετα -το Μαιο του 2003- την εφερε μαζι του στη Τουρκια.

Tags: 

Εθισμός στην καφεΐνη

Όταν πίνουμε καφέ, η καφεΐνη που περιέχει, ενεργεί στον εγκέφαλο και αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι ένα νευροδιαβιβαστής που δραστηριοποιεί το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Ο καφές προκαλεί εθισμό. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, υποστηρίζουν ότι ακόμη και ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα, είναι δυνατόν να προκαλεί εθισμό.

Tags: 

Οι σουλτάνοι...Dire Straits

Οι Dire Straits ήταν βρετανικό, ροκ, μουσικό συγκρότημα. Κατάφεραν να αλλάξουν ριζικά τον ήχο της ροκ, σε μια περίοδο, που το πανκ και η new wave μουσική κυριαρχούσαν. Τα γνωστότερα κομμάτια τους είναι τα: Sultans of Swing, Tunnel of Love, Romeo and Juliet, Private Investigations, Money For Nothing, Brothers in Arms. Αρχηγός και συνθέτης των περισσότερων κομματιών του συγκροτήματος ήταν ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Μαρκ Νόπλφερ. Κυκλοφόρησαν συνολικά 6 στούντιο άλμπουμ, πουλώντας, παράλληλα, 120 εκατομμύρια δίσκων.

Tags: 

Βασίλης Καραπιάλης

Ο Βασίλης Καραπιάλης είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής που φόρεσε τις φανέλες της Α.Ε.Λ. και του Ολυμπιακού, αλλά και της εθνικής ομάδας. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το λαρισινό και ελληνικό ποδόσφαιρο. Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1965 στη Λάρισα από όπου και κατάγεται και μεγάλωσε στη συνοικία Αμπελόκηποι.
Σε συλλογικό επίπεδο

Tags: 

Πέθανε κόβωντας φοίνικα

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Λέντα ένας 47χρονος Αιγύπτιος εργάτης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να κόψει έναν φοίνικα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σβουράκι. Κάτω από άγνωστες συνθήκες ωστόσο ένας δίσκος απο το μηχάνημα έφυγε με αποτέλεσμα να του κόψει το πόδι.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 47χρονος υπέστη θλαστικό τραύμα με αποτέλεσμα να κοπούν κεντρικές αρτηρίες με την αιμοραγία να είναι ακατάπαυστη.

Tags: 

Γρηγόρης Γεωργάτος

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος (γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1972 στον Πειραιά, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως αριστερός οπισθοφύλακας (μπακ).

Tags: 

Όσκαρ

Τα Όσκαρ ή τα Βραβεία Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που είναι και η επίσημη ονομασία τους (αγγλικά: Oscar ή Academy Awards) είναι κινηματογραφικά βραβεία με παγκόσμια προβολή. Απονέμονται από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία το 2009 αριθμεί περίπου 6000 μέλη με δικαίωμα ψήφου. Η πρώτη απονομή τους έγινε στις 16 Μαΐου του 1929 στο ξενοδοχείο "Ρούσβελτ" στο Χόλλυγουντ. Η ιδέα ανακοινώθηκε το 1927 από τον Λούις Μπ.

Tags: 

χειρονομίες που γνωρίζουν αναγνώριση.

Όπως για παράδειγμα, η… ανύψωση του μεσαίου δαχτύλου της παλάμης, ή το σταύρωμα των δαχτύλων (δείκτη και μέσου), με την ελπίδα ότι η κίνηση αυτή μπορεί να επηρεάσει την τύχη και αυτή να δείξει την εύνοιά της στο άτομο που προβαίνει σε αυτή.
Το σταύρωμα των δαχτύλων είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες χειρονομίες στο δυτικό ημισφαίριο, γράφει η Hannah Keyser στο MentalFloss. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στην ιστορία που υπάρχει πίσω από την καθιέρωση αυτής της χειρονομίας, παρότι αρχικά δεν αποτελούσε μια «solo» πράξη.

Tags: 

Σελίδες